Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Χρόνια πολλά Διαχειριστή Συστήματος (System Administrator)!

Όπως κάθε άλλη τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου για τα τελευταία 8 χρόνια έτσι και χθές εορτάστηκε (;)  η Hμέρα Eκτίμησης του Διαχειριστή Συστήματος (System Administrator Appreciation Day) 

Τι είναι όμως ο Διαχειριστής Συστήματος;

Σύμφωνα με το Wikipedia o Διαχειριστής Συστήματος είναι ένα άτομο που εργοδοτείται για να συντηρεί και να λειτουργεί ένα σύστημα υπολογιστών ή ένα δίκτυο  υπολογιστών. 

Στην πράξη, ο Διαχειριστής Συστήματος είναι αυτός που κάνει τα πάντα για να λειτουργούν οι σωστά οι υπολογιστές, οι servers, το δίκτυο, οι εκτυπώτες. Αυτός που εγκαθιστά νέα προγράμματα, που λύνει τις απορίες των χρηστών, προβλέπει, αποτρέπει και διορθώνει τα λάθη των χρηστών όταν αυτά δεν μπορούν να αποτραπούν. Είναι ο άνθρωπος κλειδί στην εταιρία που από τις ικανότητες και γνώσεις του οποίου εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας.

Σε αυτόν τον άνθρωπο, τον αφανή ήρωα, είναι αφιερωμένη η μέρα αυτή που σε αντίθεση με όλες τις άλλες παγκόσμιες ημέρες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή όπως και η προσφορά του. Άλλωστε σύμφωνα με την κοινή αντίληψη ο Διαχειριστής Συστήματος δεν κάνει και τίποτα σπουδαίο, απλά κάθετε πίσω από έναν υπολογιστη όλη μερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: