Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Λογοκρισία, υποκρισία, OLPC και πορνογραφικό υλικό

Διάβασα μόλις ένα άρθρο του yahoo που αναφέρει ότι το OLPC στη Νιγηρία χρησιμοποιήθηκε από μαθητές για την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό. Αναφέρεται μάλιστα στο άρθρο ότι κάποιος εκπρόσωπος του OLPC ανέφερε ότι θα εφαρμοστούν φίλτρα στα OLPC (προφανώς για να προστατευθούν τα παιδιά).

Είναι όμως τα φίλτρα η λύση; Δεν νομίζω. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα αγόρια στην εφηβεία τους να έχουν σεξουαλικές αναζητήσεις και να καταφέυγουν σε πορνογραφικό υλικό για να ικανοποιήσουν τις ορμές του. Το ζητούμενο είναι τα παιδιά αυτά να έχουν την απαραίτητη σεξουαλική διαπεδαγώγηση, να μάθουν τι είναι η αντισύλληψη και πως να προστατευθούν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους, όχι να τα βάλουμε σε μια ηλεκτρονική γυάλα.

Η τεχνολογία ανοίγει ορίζοντες, το ζητούμενο δεν είναι απλά να αφαιρούμε ό,τι μας ενοχλεί αλλά να προετοιμάζουμε τα παιδιά για τον πραγματικό κόσμο γιατί στο τέλος τέλος σε αυτόν θα ζήσουν. Αν είναι προετοιμασμένοι έχει καλώς, αν όχι κάποια στιγμή που θα βγούν από τη γυάλα θα δυσκολευτούν πολύ και δεν θα έχουν τα εφόδια για να κάνουν τις σωστές επιλογές.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

porn is what makes the Internet go around:)